Kun Perttulan kauppakeskus syksyllä avattiin ja K-supermarket sekä osuuspankki muuttivat pois Länsitien varresta, hiljeni Joutsan entinen kaupallinen pääkatu melkoisesti.
– Jos ei mitään tehdä, niin Perttulan avajaisista tuli samalla joutsalaisen erikoiskaupan hautajaiset. Avajaisten jälkeinen kuukausi näytti siltä, että Länsitie ei ole hiljentynyt, vaan kuollut, kertoo Joutsan kirja- ja paperikaupan kauppias Erkki Heiska.
K-supermarketin ja osuuspankin lisäksi Länsitien varresta ovat aiemmin lopettaneet myös urheiluliike ja kodinkoneliike, mutta tien varressa toimii edelleen kymmenkunta yritystä.
Alueen yrittäjät eivät ole jääneet ”tuleen makaamaan”, vaan kunnan kanssa on käynnistetty neuvottelut Länsitien elvyttämiseksi. Ideoita on löytynyt, mutta kaikille osapuolille sopiva viisasten kivi on vielä haussa.

LUE LISÄÄ VIIKON 1 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100