Keski-Suomen ely-keskuksen mittausten mukaan jäät ovat Keski-Suomessa edelleen ohuita, vaikka talveen on mahtunut pitempiä pakkasjaksoja. Lunta ehti alkutalvella tulla sen verran paljon ennen kovia pakkasia, ettei vesien jäätyminen ole edennyt parhaalla mahdollisella tavalla.
Vuoden vaihteessa alkanut suojasään jakso vesisateineen on heikentänyt tilannetta vielä entisestään.
Omissa 20.12. suoritetuissa mittauksissaan ely-keskus on todennut jään kokonaispaksuuden vaihtelevan Keski-Suomessa 10–15 sentin välillä, josta heikomman kohvajään osuus on noin kolmannes. Jäänpaksuuden ajankohdan keskiarvosta ollaan viidestä kymmeneen senttiä jäljessä. Lähin ely-keskuksen mittauspiste sijaitsee Jääsjärvellä, jossa jääkerroksen todettiin olevan kymmensenttistä.

LUE LISÄÄ VIIKON 1 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100