Alakoulujen oppilaskohtaisissa kustannuksissa on Joutsassa huimat erot. Edullisinta opetus on Joutsan kirkonkylällä sijaitsevassa yhtenäiskoulun alakoulussa, jossa hintaa kertyy noin 7.900 euroa oppilasta kohden.

Mieskonmäessä opetus maksaa 9.800 euroa päätä kohden, mikä on neljänneksen kalliimpaa kuin kirkolla. Koskikaran ja Kurkiauran kouluilla kulut oppilasta kohden ovat peräti 12.700 euroa, mikä on noin 60 prosenttia yli Joutsan kirkonkylän lukemien.

Joutsan Seutu tutustui myös sivistystoimen valtionosuusjärjestelmään sekä erityisesti ulkopaikkakuntalaisista saatavaan kotikuntakorvaukseen. Selvitys paljastaa, että kotikuntakorvaus ei välttämättä kata likimainkaan todellisia oppilaskohtaisia kuluja.

Päättyvän valtuustokauden aikana Joutsan kouluverkkoon ei ole kuntastrategian linjauksen mukaisesti kajottu. Virallisesti kouluverkkokeskustelu alkaa vasta ensi keväänä, mutta Rutalahden koulusta paljastuneet laajat vauriot ovat käytännössä jo käynnistäneet sen.

LUE LISÄÄ VIIKON 49 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100