Kiviahonriutalle Uimaniemeen tarvekivenottoa suunnittelevat Hannes ja Raili Kiiskinen ovat saaneet tarvittavat maa-ainestenotto- sekä ympäristöluvat. Luvat myönsi viime torstaina koolla ollut Joutsan teknisen lautakunnan lupajaosto.

Kiviahonriutalla on tarkoitus louhia niin sanottua tarvekiveä rakennusteollisuuden tarpeisiin. Kivi päätyy esimerkiksi pöytätasoihin, portaisiin ja julkisivuille. Sivutuotteena syntyvä muu kiviaines on puolestaan tarkoitus murskata.

Lupajaosto asetti tiukat ehdot toiminnalle. Esimerkiksi kiven murskaaminen on sallittua vain syys- ja lokakuussa. Tarvekivenotto on puolestaan kiellettyä juhannuksesta heinäkuun lopulle. Myös päivittäisiä työaikoja on rajoitettu.

Hannes Kiiskinen kertoo Joutsan Seudulle, että toiminta saattaa käynnistyä jo ensi keväänä.

LUE LISÄÄ VIIKON 47 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100