Luhangan kunta on käynnistänyt rivitalohankkeen ennakkomarkkinoinnin. Mikäli asunnon ostamisesta kiinnostuneita ilmenee riittävästi, alkaa rakentaminen jo keväällä 2013.
– Luhangassa on liikkunut paljon juttua, että asunnoille olisi kiinnostusta. Nyt selvitetään, onko todellista kiinnostusta vai ei, valottaa tekninen johtaja Matti Salokas.
Normaalisti vastaavia hankkeita laittavat alulle rakennusliikkeet. Salokas korostaa, että Luhangan roolina on selvittää kiinnostus ja tarvittaessa varmistaa hankkeen käynnistyminen.
– Ajatuksena on, että kunta voisi ostaa yhden asunnoista. Kunnan rahoilla myymättömiä asuntoja ei kuitenkaan tehdä, vaan muille asunnoille pitää löytyä ostajat jo tässä vaiheessa, alleviivaa Salokas.
Ennakkovarauksia kunta ottaa vastaan tammikuun lopulle saakka. Jatkotoimista päätetään sen jälkeen. On todennäköistä, että tuossa vaiheessa mukaan etsitään kumppaniksi jokin rakennusliike. Tuolloin perustettaneen myös asunto-osakeyhtiö.
Tällä hetkellä kunnassa on nähtävillä luonnospiirustuksia neljän–kuuden asunnon rivitaloista. Salokas korostaa, että asunnot ovat vielä täysin varaajien mieltymyksen mukaan räätälöitävissä.
Rivitalon paikaksi on kaavailtu kirkonkylän kupeessa sijaitsevan Hepoluhdan asuinalueen Luhtatietä. Myös Luhankjärventien varrella oleva tyhjä rivitalotontti on mahdollinen sijoituspaikka.

LUE LISÄÄ VIIKON 46 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100