Joutsan synkkenevät talousnäkymät heijastuivat maanantain valtuuston päätöksiin. Vuoden 2013 budjettia tehtäessä säästötarve on 1,5 miljoonaa euroa. Rahaa takamatkan kirimiseen kerättiin tuloveroprosentin korotuksella.
Valtuusto vahvisti tuloveroprosentiksi 20,5 vuodelle 2013. Tällä prosentin korotuksella nykytilanteeseen verrattuna kootaan 550.000 euroa. Ennestään korkeat kiinteistöverot pysytettiin tämän vuoden lukemissa. Vakituisten asuntojen veroprosentti on 0,60, muuhun kuin vakituiseen asumiseen käytettävien rakennusten 1,20, ja yleinen kiinteistöveroprosentti 1,00. Yleishyödyllisten yhteisöjen veroprosentiksi tuli perinteinen nolla.
Koulukeskushanke päätettiin lähettää loppusuoralle hyväksymällä alakoulun ja esiopetuksen käyttöön tulevan C-rakennuksen 2,7 miljoonan euron kustannusarvio. Summaan on lisätty suoraan aikaisempiin koulurakennushankkeisiin sisältynyt 20 prosentin virhe. Piha-alueet ja uudet kentät rakennetaan erillisellä hankkeella.
Peruspalveluosaston johtosääntö rukattiin kahden lautakunnan mallille perustuvaksi. Tästä äänestettiin, sillä valtuusto oli pari vuotta sitten päättänyt toisenlaisesta organisaatiouudistuksesta, mutta mieli ehti muuttua tässä välillä. Keskusta ja demarit tukivat kahden lautakunnan mallia kokoomuksen kannattaessa virtaviivaistamista. Äänestystulos oli 19–7.

LUE LISÄÄ VIIKON 44 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100