Keskusta säilytti asemansa Luhangan suurimpana puolueena, mutta ei enää hallitse yli puolta valtuustopaikoista. Keskusta on pitänyt hallussaan yksinkertaista enemmistöä Luhangassa syksyn 1996 vaaleista alkaen.
Keskusta sai nyt Luhangan 15 valtuustopaikasta haltuunsa seitsemän. Eniten ääniä, 47, sai ryhmästä Tuomo Kärnä. Hän oli niukasti myös koko vaalin ääniharava.
Kokoomus sai viisi paikkaa, missä on kasvua peräti kahdella. Suurimman potin, 32, sai ensimmäistä kertaa ehdolla ollut Ahti Weijo, joka on valtuuston nykyisen puheenjohtajan Hilkka Weijon (kok.) poika. Omasta lähialueryhmästä kokoomuksen riveihin siirtynyt Martti Markkanen keräsi 25 ääntä.
Demarien ehdokkaat Mirkka Tuominen ja Kimmo Laine saivat kumpikin 46 ääntä. Tulos olisi tuonut demareille kolmannen lisäpaikan, mutta ehdokkaita oli vain kaksi.
Perussuomalaisten Ari Ikonen pääsee myös valtuutetuksi. Hän keräsi 26 ääntä. Perussuomalaisilla ei ennen tätä ole ollut ehdokkaita Luhangassa.

Kaikkiaan Luhanka sai kuusi uutta valtuutettua. Weijon, Tuomisen, Ikosen ja Laineen lisäksi uusia ovat Pirkko Vilkman (kesk.) ja Pertti Seimola (kok.).
Yksikään istuvista ”senaattoreista” ei jäänyt vaalissa ulos valtuustosta. Naisia valtuutetuista on kuusi, kun meneillään olevan valtuustokauden aloitti peräti kahdeksan naisvaltuutettua.

LUE LISÄÄ VIIKON 44 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100