Joutsan kunnallisvaalien selkeä voittaja oli keskusta, joka otti takaisin edellisissä vaaleissa menettämänsä kolme valtuustopaikkaa. Keskusta sai yhteensä 13 ehdokasta läpi. Puolueen kärkiehdokas Heikki Kuurne keräsi historiallisen suuren äänipotin, 397 ääntä.
Vuoden 2008 vaaleissa keskustan kantaan kiilannut kokoomus puolestaan menetti edellisissä vaaleissa saamansa neljä lisäpaikkaa ja kutistui viiden valtuutetun ryhmäksi.
SDP ja kristilliset pitivät asemansa. SDP:llä on valtuustossa jatkossakin viisi edustajaa ja kristillisillä kaksi.
Vaalien toinen voittaja Joutsassa oli perussuomalaiset, joka sai vaaleissa läpi kaksi edustajaa. Perussuomalaiset olivat vuoden 2008 vaaleissa mukana, mutta tuolloin äänimäärät eivät riittäneet valtuustopaikkaan.
Vihreiden ainoa ehdokas ei mennyt Joutsassa läpi.

LUE LISÄÄ VIIKON 44 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100