Uusien koulutilojen rakentaminen on kääntymässä loppusuoralla Joutsan koulukeskuksessa. Uusien koulurakennusten myötä liikuntapaikat on siirrettävä toisaalle, koska nykyinen lukion kenttä menee osaksi välituntikäyttöön.

Joutsan kunnanhallitus hyväksyi maanantaina ajatuksen, että koulukeskuksen piha-alueet rakennetaan valmiiksi erillisessä hankkeessa yhdessä muiden liikunta-alueiden kanssa, jolloin töihin voidaan saada valtion avustusta. Kyseessä on paketti, jolla tehdään pari ihkauutta kenttää sekä peruskorjataan loput.

Pesäpallon ja jalkapallon mitat täyttävä uusi kenttä kaivetaan Pertunmaantien varteen. Tenniskenttä remontoidaan perusteellisesti ja siitä poistetaan yksi kolmannes. Kaukalo siirretään vakituisesti liikuntahallin pohjoispäähän niin ikään Pertunmaantien varteen. Urheilukenttä saa samassa yhteydessä tarvitsemansa uuden juoksuradan pinnoitteen, joka on jo pahoin vaurioitunut.

Työt ajoittuvat kahdelle seuraavalle vuodelle. Kun samaan aikaan Kaivokuja ja Koulutie pannaan poikki, koululaisilla ei tule turhia tienylityksiä, ja esteetön liikuntapuisto uudesta ala-asteesta aina urheilukentän perukoille on valmis.

Oppilaat otetaan mukaan suunnittelemaan itselleen välituntien oleskelualueita. Tämä työ viedään läpi talven aikana.

LUE LISÄÄ VIIKON 43 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100