Rutalahden kylän Koskikaran koululta on löytynyt asbestia. Tiedon tultua esille perjantaina kunnan viranomaiset päättivät välittömästi siirtää kaiken opetustoiminnan Leivonmäen Kurkiauran koululle. Tällä tietoa tämä jatkuu lukuvuoden loppuun 2.6.2013 saakka.

Rakennuksessa tehtiin viikko sitten peruskunto- ja sisäilmatutkimusta, jolloin huomattiin, että poistoilmakanavien rakenteissa oli käytetty asbestia. Myös ilmastoinnin yleisessä toimivuudessa havaittiin puutteita.

Viidestä näytteestä yksi koulun käytävältä otettu sisälsi asbestia. Kolmen luokkatilan sekä voimistelusalin näytteet asbestia ei löytynyt.
Koskikaran koulu on rakennettu 1959. Tuolloin asbestia sisältäneet rakennusmateriaalit olivat yleisessä käytössä.

Koskikaran koululla on 21 oppilasta, joista 14 on joutsalaisia. Kurkiauran koulu on mitoitettu 80 oppilaalle. Evakkojen myötä koulua käy nyt yhteensä 58 oppilasta.

– Tällä mennään nyt lukuvuoden loppuun asti. Uskoisin, että lisätutkimusten jälkeen joskus kevättalvella meillä on näkemys siitä, kuinka koulunkäyntiä jatketaan vuoden päästä syksyllä, kertoo peruspalvelujohtaja Päivi Hakulinen.

LUE LISÄÄ VIIKON 43 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100