Lupajaos ei pidä edelleenkään ympäristölupaa tarpeellisena Joutsan Peltolan biolämpökeskukselle. Tämä siitä huolimatta, että lämpölaitos on vuosikausien ajan aiheuttanut ajoittaisia nokipäästöjä naapurustoon.
Lupajaos käsitteli aihetta toistamiseen tänä vuonna, koska naapurit tekivät aiemmasta päätöksestä valituksen Vaasan hallinto-oikeuteen. Naapurit vaativat ympäristölupaa nyt oikeusteitse, jotta viranomaisilla olisi nopeammat ja tehokkaammat keinot puuttua lämpökeskuksen päästöihin.
Myös Joutsan Lämpö Oy on antanut lausuntonsa hallinto-oikeudelle. Lämpöyhtiö pitää nykyisiä velvoitteita riittävinä, eikä tarvetta ympäristöluvalle ole. Yhtiön mukaan hiukkaspäästöt ovat yksittäistapauksia ja rajautuvat vain pienelle alueelle.
Lisäksi yhtiö listaa jälleen pitkän listan syitä ja selityksiä päästöille. Oleellisin lienee viime talvena vahingossa käytetty huono polttoaine.
Joutsan Lämpö Oy:n pääomistaja on Joutsan kunta. Vähemmistöosakas Suur-Savon Sähkö Oy vastaa kuitenkin yhtiön johtamisesta ja käytönnön toiminnasta.
Ympäristöluvan kohtalo ratkaistaan hallinto-oikeudessa Vaasassa todennäköisesti vasta vuoden 2013 puolella.

LUE LISÄÄ VIIKON 42 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100