Viime viikon tiistai-iltana Angesselän kylällä havaittiin asutuksen piirissä karhu. Ensimmäinen havainto karhusta tehtiin kylän alikulkutunnelin paikkeilla rinnakkaistiellä Nelostien länsipuolella. Tämän jälkeen 1,5-vuotiaaksi erauspennuksi arveltu karhu näyttäytyi monille kylän asukkaille.

Paikalle hälytetty Risto Lyytinen karkoitti karhun yhdessä kuusivuotiaan Väpä-karjalankarhukoiransa kanssa. Reilun puolentoista tunnin haukun jälkeen karhusta tehtiin viimeinen havainto Ala-Leppäojan talon kaurapellon liepeillä.

Mikäli karhuja alkaa liikkua asutuksen piirissä, niistä saattaa aiheutua vaaraa ihmisille. Yleensä karhu väistää ihmistä, joten peloton suhtautuminen ihmisasutukseen on poikkeuksellista käytöstä eläimeltä.

Suomen riistakeskuksella on mahdollisuus myöntää poikkeuslupa tällaisen karhun kaatamiseen, mikäli karkoittamistoimet eivät tepsi.

LUE LISÄÄ VIIKON 39 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100