Peltolan lämpökeskuksen nokipäästöjä käsitellään seuraavana Vaasan hallinto-oikeudessa. Lähialueen asukkaat vaativat lämpökeskukselle edelleen ympäristölupaa.
Nokipäästöt ovat olleet julkisuudessa ja eri viranomaistahojen käsittelyssä jo vuosikausia. Viime kesänä Joutsan lupajaosto sai 105 allekirjoittajan kirjelmän, jossa vaadittiin Joutsassa Kangasniementien varrella sijaitsevan lämpökeskuksen nokipäästöjen lopettamista ja toimintaehtojen tiukentamista.
Jaosto käsitteli vetoomusta ja myöntyi eräisiin tiukennuksiin. Allekirjoittajat vaativat jo tuolloin ympäristölupaa, mutta sitä jaosto ei nähnyt tarpeelliseksi lämpökeskuksen pienen koon vuoksi.
Nyt lupajaoksen kesän päätökseen vaaditaan muutosta ympäristöluvan osaa koskien hallinto-oikeudessa. Allekirjoittajia tässä valituksessa on kymmenen henkeä, pääosin lähialueen asukkaita. Valitus on jätetty heinäkuussa ja siitä saataneen päätös vuoden 2013 aikana.

Allekirjoittavat näkevät, että ympäristölupa olisi viranomaisille tarpeellinen työkalu puuttua epäkohtiin ja valvoa paremmin laitoksen toimintaa.
Vuosien saatossa päästöjä ovat vaatineet kuriin rakennuslautakunta, entisen terveyskuntayhtymän yhtymähallitus ja ympäristökeskuksen yli-ilmantarkastajat. Näillä vaatimuksilla ei kuitenkaan ole ollut mitään vaikutusta, painottavat allekirjoittajat.

LUE LISÄÄ VIIKON 38 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100