Kunnallisvaalien ehdokashankinta ei Joutsassa onnistunut vuoden 2008 vaalien tapaan. Sen sijaan Luhangassa on viime vaaleja enemmän ehdokkaita.
Tämän syksyn vaaleissa on Joutsassa ehdolla 67 henkilöä, kun vuonna 2008 ehdokkaita oli tasan sata. Suurin kato kävi kokoomuksessa, jolla oli viime vaaleissa täysi lista eli 40 ehdokasta. Tänä vuonna kokoomuksesta valtuustopaikkoja tavoittelee 22 ehdokasta. Kokoomus on kuitenkin saanut suurimman ehdokasmäärän liikkeelle, sillä keskustalla on ehdokkaita 21. Viime vaaleissa keskustalla oli Joutsassa 28 ehdokkaan lista.
SDP:n listalla on Joutsassa kymmenen ehdokasta, missä on vähennystä vuoden 2008 vaaleihin yksi ehdokas. Kristillisdemokraatit lähtevät Joutsan vaaleihin kuuden ehdokkaan listalla, kun vuonna 2008 puolueella oli 11 ehdokasta.
Koko valtakunnassa huimassa nousussa olevat perussuomalaiset ovat Joutsassa saaneet listoilleen seitsemän ehdokasta, kun viime kunnallisvaaleissa ehdokkaita oli vain yksi.
Ennakkotiedoista poiketen Joutsan vaaleissa on myös vihreiden ehdokaslista, jolla on yksi ehdokas. Viime vaaleissa mukana ollut vasemmistoliitto jää pois tämän syksyn vaaleista.

Luhangassa ehdokashankinta on sujunut viime vaaleja paremmin. Ehdokkaita on kunnassa 25 eli kolme enemmän kuin vuonna 2008. Keskustan ehdokasmäärä on tippunut neljän vuoden takaisesta yhdellä kymmeneen ehdokkaaseen. Luhangan kokoomus sen sijaan peräti kaksinkertaistaa ehdokasmääränsä kymmeneen ehdokkaaseen.
Myös Luhangassa näkyy perussuomalaisten nousukiito, sillä puolue lähtee Luhangan vaaleihin kolmen ehdokkaan listalla. SDP:llä on kahden ehdokkaan lista. Viime vaaleissa Luhangassa mukana olleet sitoutumattomat jäävät pois näistä vaaleista.

LUE LISÄÄ VIIKON 38 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100