Yksi viime aikojen suurimmista puheenaiheista on ollut seutukunnan karhukannan suuruuden arvuuttelu. Havaintoja karhuista on tehty paljon ja sen vuoksi virallisia kanta-arvioita on pidetty alhaisina.

Joutsan Seudun haastattelemat asiantuntijat arvioivat kannaksi nyt kahdeksan karhua, kun Kangasniemellä viime perjantaina kaadettu karhu on pois laskuista. Karhujen liikkuvuus on puolestaan yksi havaintojen määrää selittävä tekijä.

Suomen johtaviin petotutkijoihin kuuluva Ilpo Kojola kertoo, että Joutsa sijaitsee karhukannan tihentymäalueella.

– Karhujen määrää teillä Joutsassa ei pysty sanomaan tarkasti, koska kyseessä on niin liikkuvainen eläin. Se vaikutelma meillä on, että Joutsa on ollut tiheämmän karhukannan alue jo pitkään. Siellä missä on naaraita, on myös tihentymää, kertoo Kojola.

LUE LISÄÄ VIIKON 37 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100