Joutsan Joutopäivien järjestelyissä ollaan palaamassa vanhoille urille ja todennäköisesti ensi vuonna Joutsan lukion ympäristössä nähdään niin markkinatori kuin tivolikin. Joutsan yrittäjäyhdistys on esittänyt kunnalle, että se saisi Joutopäivät järjestettäväkseen ja kunnanhallitus on esityksen hyväksynyt.
Yrittäjäyhdistyksen tarjouksen hyväksymistä helpotti se, että yhdistys ei lähtökohtaisesti ole pyytämässä kunnalta rahallista avustusta Joutopäivien järjestämiseen, vaan aikoo rahoittaa järjestelyt markkina- ja tapahtumapaikkojen myynnillä. Kunta kuitenkin varannee Joutopäiviinkin jonkinlaisen summan ensi vuoden budjettiin.
Markkinakentän ja tivolin lisäksi yrittäjäyhdistys järjestää lukionmäellä perjantaina ja lauantaina ilmaista Joutopäiväohjelmaa. Perjantaiksi on luvassa katutanssi-tyyppinen ilta, jonka pääesiintyjäksi on tulossa sysmäläinen Hittiorkesteri Aimo. Lauantaina ohjelmaa on suunniteltu koko päiväksi ja ilta huipentuu Martti Servon ja Napander-orkesterin esiintymiseen. Lauantaiksi on nuorisolle tarkoitus järjestää beachday-tapahtuma Uimalassa.
– Idea Joutopäivien ottamisesta yrittäjäyhdistykselle syntyi tämän kesän Joutopäivien aikaan järjestämällämme joutokävelyllä, joka oli samalla ideariihi. Yleinen henki oli se, että markkinatorin ja tivolin puuttuminen aiheutti jurinaa. Ja kuntahan on todennut, ettei se aio Joutopäiviä järjestää, kertovat yrittäjäyhdistyksen Joutopäivä-puuhamiehet Tero Toivonen ja Jouko Pirkkalainen.
Joutopäivien ajankohdaksi on lyöty lukkoon heinäkuun ensimmäinen viikonvaihde 4.–7.7.2013. Ajankohdan taustalla ovat lähinnä tivoliyrittäjän aikataulut, mutta samalle viikonlopulle on Joutsaan tulossa muita Joutopäiviä tukevia tapahtumia, ainakin Jokamiesluokan SM-kilpailut.

Yrittäjäyhdistyksen järjestämien toimintojen lisäksi yhdistys toivottaa kaikki muutkin Joutopäivien tapahtumien järjestäjät mukaan. Esimerkiksi tänä vuonna mukana olleet MLL, Haihatus tai Rock-Maniska ry voivat aivan hyvin järjestää omia tapahtumiaan Joutopäivien yhteyteen.
– Tarkoituksena on, ettei Joutopäiville osteta paikkakunnan ulkopuolisia palveluja, vaan toimitaan mahdollisimman paikallisesti. Joutsan yrittäjäyhdistyksellä ei ole tarkoituksena tehdä Joutopäivillä bisnestä.

LUE LISÄÄ VIIKON 36 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100