Viime viikonloppuna Leivonmäen ja Joutsankin taivaalla nähtiin poikkeuksellisen paljon varjoliitäjiä, kun Höystösensuon varjo- ja riippuliitokentällä pidettiin moottorivarjoliidon SM-kilpailut. Kolmipäiväisiin kisoihin kuului niin taitotehtäviä Höystösensuolla kuin pidempiäkin lentotehtäviä Leivonmäen ja Joutsan ilmatilassa.
Höystösensuon kenttä, jota myös Leivonmäen lentoparatiisiksi kutsutaan, on ollut jyväskyläläisen Pitkävuoren liitäjät ry:n käytössä jo 16 vuotta. Lentotoiminta kentällä on ollut jatkuvasti varsin aktiivista ja viime viikonloppuna paikalle kokoontui moottorivarjoliidon Suomen parhaimmisto.
– Kesän lentokaudella toukokuusta syyskuulle täällä on toimintaa viikoittain. Nämä ovat ensimmäiset moottoriliitokilpailut Leivonmäellä, kertoi Pitkävuoren liitäjien puheenjohtaja Mauri Keinänen.
Osanottajia SM-kisassa oli mukana 15, mutta uutta Suomen mestaria ei kisassa saatu, sillä jyväskyläläinen Mika Schwach uusi viimevuotisen mestaruutensa kotikentällään.

LUE LISÄÄ VIIKON 35 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100