Luhangan kuntavaalit saatetaan käydä keskustan ja kokoomuksen kesken. Viime vaaleissa mukana olleista ryhmistä SDP:llä on tavoitteena saada ehdokkaita vaaleihin, mutta ehdokastyö on vielä alkutekijöissään. Puolueiden ulkopuolinen lähialueyhteistyö-ryhmä jää pois, sillä ryhmän nokkamies Martti Markkanen kertoo lähtevänsä vaaleihin kokoomuksen riveistä. Ryhmän muut viime vaalien ehdokkaat eivät tiettävästi ole lähdössä ehdokkaaksi.
Lähialueyhteistyö-ryhmä sai viime vaaleissa läpi kaksi ehdokasta, samoin kuin SDP. Vaalikauden aikana molemmat SDP:n valtuutetut sekä varavaltuutettu muuttivat pois Luhangasta, joten nykyisessä valtuustossa SDP:llä ei yhtään edustajaa. Valtuusto toimiikin 13 hengen kokoonpanolla virallisen 15 hengen sijasta.
Luhangan kokoomukselle ja keskustalle on tulossa suunnilleen viime vaalien kokoiset ehdokaslistat. Viime vaaleissa keskustalla oli 11 ehdokasta ja kokoomuksella viisi. Valtuustossa keskustalla on kahdeksan edustajaa ja kokoomuksella kolme.
Perussuomalaisilta saattaa tulla Luhankaan ehdokkaita, mutta toistaiseksi varmoja mukaan lähtijöitä ei ole.

LUE LISÄÄ VIIKON 35 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100