Paikallislehti Joutsan Seudun selvityksen mukaan Joutsan kunnallisvaalien ehdokasmäärä näyttää tippuvan viime vaaleista. Vuoden 2008 kunnallisvaaleissa mukana oli Joutsassa tasan sata ehdokasta. Puolueiden paikallisilta vaalivastaavilta kerättyjen tietojen mukaan tämän vuoden vaaleihin olisi lähdössä maksimissaan hieman yli 80 ehdokasta.
Keskusta arvioi saavansa tämän vuoden listalle 25–30 ehdokasta. Kokoomuksen arvio on noin 30 ehdokasta, vaikka puolueen tähtäimessä on edelleen täysi 40 ehdokkaan lista. SDP saanee liikkeelle kymmenkunta ehdokasta ja kristilliset 6–10. Perussuomalaisten leiristä ehdokkaita tulee ainakin kolme ja kovin paljon isommaksi lista ei kasvane. Vasemmistoliitto ei tällä tietoa ole lähdössä Joutsan kunnallisvaaleihin. Myöskään vihreiltä ei tule edelleenkään ehdokkaita Joutsaan.
Toistaiseksi ei ole tiedossa, että sitoutumattomien listoja olisi tämän vuoden vaaleihin tulossa.

LUE LISÄÄ VIIKON 35 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100