Joutsan Pommin ensilumen latupohja on saatu purutuksen osalta täysin kuntoon. Lamminmäen matkailumaatilan maille tehty kilometrin mittainen latupohja on tehty valmiiksi kesän aikana. Sähköt ja lumitykit valmistellaan syksyn aikana tähtäimessä tilanne, että lumettamaan päästään heti ensimmäisten pakkasten tullessa.
Tarkoituksena on aloittaa hiihtokausi Lamminmäen ladulla reippaasti etukäteen. Suotuisia viiden asteen kuivia pakkasia kun on joskus jo lokakuun puolella.
Lamminmäen matkailumaatilan isäntä Juhani Kuitunen tarjosi maapohjan ladulle. Pommin toiminnassa mukana oleva Kuitunen tukee toimintaa antamalla myös tykkien tarvitseman energian.
– Vastineeksi matkailumaatilan palveluvalikoima kasvaa. Tämä on hyvä paikka järjestää vaikka sprinttikisoja. Latuprofiilissa on myös sopivasti vaativuutta.
– Muutaman päivän pakkaset riittävät ladun lumettamiseen, ja tykkilumella tehty latu kestää myös paremmin. Useinhan ensimmäiset kirkonkylän pururadalle tehdyt ladut sulavat välillä nopeasti pois plussakelien ja pakkasten vaihdellessa, huomauttaa Kuitunen.
Urheiluseura Pommin puheenjohtajan Teuvo Kuitusen vetämän hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 70.000 euroa. Kahden lumitykin hankintahinnan osuus tästä on 29.000 euroa.

LUE LISÄÄ VIIKON 34 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100