Kaksi kolmesta ajoi ylinopeutta Joutsan Seudun yllätysratsiassa Joutsan kirkonkylää halkovalla Jousitiellä. Nopeusrajoitusta noudatti siis vain kolmannes.
Ylinopeutta ajaneet jaettiin tuloksia käsitellessä kahtia. Lievää ylinopeutta, eli 41–44 km/h:ssa nopeutta ajaneita oli neljännes koko porukasta. Yli 44 km/h:ssa, eli reipasta ylinopeutta kulki 42,5 prosenttia tutkaan ajaneista ajoneuvoista.
Mittaustuloksia kertyi yhteensä 125 kappaletta. Ratsia pidettiin heinäkuun lopulla. Kaksi mittauspistettä sijaitsi Koulunmäellä. Ensin nopeuksia mitattiin Jousitien ja Niittytien risteyksen liepeillä ja sen jälkeen Koulunmäen harjalla. Kaksi muuta mittauspistettä olivat Vanhantalonmäellä ja Karimäessä vanhan sillan kupeessa.
Tulokset olivat sikäli huolestuttavia, että eniten ja kovimmat ylinopeudet mitattiin Koulunmäellä lähellä koululaisten käyttämiä suojateitä.

LUE LISÄÄ VIIKON 32 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100