Tulevaisuudessa Joutsasta voinee matkustaa halpabussilla Nelostietä etelään tai pohjoiseen. Halpabussiyhtiö Onnibus Oy:n toimitusjohtaja Pekka Möttö kertoo, että yhtiö pyrkii avaamaan vuoroja Jyväskylästä moneen suuntaan. Varmistuneita ja syksyllä aloittavia reittejä ovat välit Jyväskylästä Turkuun ja Ouluun.
– Nelostie Jyväskylästä etelään on kiinnostavimmasta päästä. Ennen nykyisen lupajärjestelmän siirtymäajan päättymistä reitin avaaminen on haastavaa, sillä vuorotarjonta on nykyisellään hyvin kattava, Möttö sanoo.
Onnibus on tamperelainen yhtiö, joka aloitti halpabussivuoron Tampereen ja Porin välillä tammikuussa 2012. Tällä hetkellä reittejä on toiminnassa jo viisi ja syksyllä avataan joukko uusia. Onnibus liikennöi itse vain Porin väliä, muut ovat Onni Allianssiin lukeutuvien muiden liikennöitsijöiden hoitamia. Reitistön laajentaminen tapahtuukin juuri hankkimalla uusia liikennöitsijöitä yhteistyöhön.
Linja-autoliikenteen nykyiset vakio- ja pikavuorot ovat olleet vuosikymmeniä lupasääntelyn alla. Myös vuoroja hoitavat yhtiöt ovat pysyneet pitkälti samoina. Asiakkaille tämä on näkynyt muun muassa siten, että hinnat ovat kaikkialla samat. Nyt lupasääntely on päättymäisillään.

LUE LISÄÄ VIIKON 31 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100