Rutalahden ja Kivisuon on liikkunut murtoveikkoja parin viikon aikana. Poliisin tietoon on tähän mennessä tullut ainakin viisi murtovarkautta, joista kaksi uusinta viime lauantailta. Saaliiksi vorot ovat saaneet muun muassa rahaa ja koruja. Murtokohteita saattaa olla enemmän.

Murrot ovat sikäli törkeitä, että ne on tehty keskellä päivää. Lisäksi ainakin osaa murroista on edeltänyt kauppiaan tai kerjäläisen käynti talon ovella. Kauppias- ja kerjäläisporukkaa on tiettävästi liikkunut Rutalahden ja Kivisuon suunnalla useamman talon ovella, mutta kaikkiin ei ole murtauduttu.

– Tekotapa viittaa samoihin tekijöihin. Kohteeksi valittujen talojen asukkaita on todennäköisesti seurattu ja murto on tehty, kun asukkaat ovat olleet poissa, kertoo vanhempi konstaapeli Eero Mällönen Joutsan poliisista.

Joutsan poliisi toivoo saavansa lisää havaintoja, myös kyläkunnilla mahdollisesti liikkuvista epämääräisistä kaupustelijoista.

LUE LISÄÄ VIIKON 30 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100