Noin 700–800 Joutsan ja Luhangan metsänomistajaa saa lähiaikoina Metsäkeskukselta kirjeen, jossa muistutetaan taimikoiden hoidosta. Kirjeessä esitetään kunkin omien metsien osalta taimikoiden ja nuoren metsän hoitosuosituksia sekä toimenpiteiden ajankohtia. Kyseessä eivät siis ole viranomaisten määräykset, vaan suositukset.

Metsäkeskus kartoitti muun muassa Joutsan ja Luhangan alueella metsien tilan. Tiedot on kerätty niin sanotulla laserkeilausmenetelmällä lentokoneesta sekä maastokäynneillä. Tulokset kokonaisuudessaan saadaan loppuvuodesta. Metsäkeskus halusi lähettää taimikonhoitotiedon jo täksi kesäksi, jotta toimenpiteisiin päästäisiin mahdollisimman ripeästi.

– Taimikonhoitotiedote koskee noin 1.100 metsätilaa Joutsassa ja Luhangassa. Jos metsätilalla ei ole taimikon tai nuoren metsän hoitotarpeita, ei tiedotetta lähetetä. Tämä on nimenomaan neuvontaa metsänomistajille, ei mitään määräyksiä, korostaa Metsäkeskuksen Keski-Suomen alueen asiakkuusvastaava Petri Kilpinen.

LUE LISÄÄ VIIKON 25 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100