Joutsassa niin sanotuissa Lasa- ja Rametko-halleissa yhteistyössä toimivat Grundfos ja Wavin-Labko tarvitsevat pikapuoliin uudet tuotantotilat. Yritysten pumppaamo- ja muiden järjestelmien myynnin kasvaessa vanhat tuotantotilat ovat jääneet pieniksi ja epäkäytännöllisiksi.

Grundfosin ja Wavin-Labkon ajatuksena onkin saada ensisijaisesti Joutsaan noin 5.000–6.000 neliömetrin yhteinen uusi teollisuushalli, jonka yhteydessä olisi noin kahden hehtaarin varastokenttä. Yritykset sijoittuisivat mieluusti edelleen näkyvälle paikalle Nelostien varteen.

Yritykset toivovat Joutsan kunnalta syyskuun aikana vastausta siihen, miten kunta voi olla mukana uusien toimitilojen rakentamisessa. Yritysten ajatuksena on tulla uusiin tiloihin pitkäaikaisiksi vuokralaisiksi.

Vastineeksi yritykset lupaavat sitoutua kunnan vuokralaisiksi pitkäksi aikaa, ainakin 10–15 vuodeksi. Myös työntekijöitä arvioidaan tulevan 8–15 lisää nykyisten Wavin-Labkon 24:n ja Grundfosin 15:n lisäksi.

– Nykyiset tilat ovat riittämättömät, ne eivät mahdollista kasvua. Olemme avoimia kaikille vaihtoehdoille, enkä näe mitään syytä, että lähtisimme pois Joutsasta, tiivisti Grundfosin Tom-Peter Helenius.

LUE LISÄÄ VIIKON 25 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100