Havumäkinen Raili Pajunen säikähti viime viikon torstaina pahanpäiväisesti kohdatessaan karhun iltalenkillään. Pajunen oli juoksemassa iltalenkkiään Havumäentiellä vajaan kolmen kilometrin päässä kylän keskustasta, kun täysikasvuinen karhu tuli häntä keskellä tietä vastaan. Pajusen ja karhun kohdatessa toisensa etäisyyttä oli arviolta 50 metriä.

– Mielessä kävi jo, että tähänkö tämä loppui. Katselin ympärilleni pakopaikkaa, mutta sellaista ei näkynyt, eikä puhelinkaan ollut mukana, kuvaili Raili Pajunen tilannetta.

Pajunen alkoi perääntyä Havumäentietä ja lähti lopulta juoksemaan takaisinpäin. Karhu kuitenkin seurasi Pajusta ja piti suunnilleen 50 metrin etäisyyden. Puolen kilometrin juoksun jälkeen tuli onneksi vastaan Tellervo ja Jouko Suurosen kesäpaikka, jonka tien laidassa olevaan liiteriin Pajunen pääsi oven taakse turvaan. Tässä vaiheessa karhu oli Pajusesta enää noin kymmenen metrin päässä.

Pappisen ja Tammijärven suunnalla metsästettiin puolestaan mehiläispesissä tuhoa aiheuttanutta karhua parin viikon ajan. Jahti päättyi tuloksettomana viime sunnuntaina.

LUE LISÄÄ VIIKON 24 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100