Tammijärvellä ja Pappisissa on parhaillaan vahinkokarhun kyttäysjahti käynnissä, sillä karhut ovat tuhonneet ja syöneet useasta eri paikasta yhteensä 29 mehiläispesää. Tämä täyttää vahinkokarhun kriteerit.

Riistapäällikkö Jukka Purhonen Suomen riistakeskuksesta kertoo, että tapahtuneen johdosta on myönnetty yksi pyyntilupa.

– Lupa astui voimaan maanantaina ja on voimassa siitä kaksi viikkoa. Se mahdollistaa vahinkokarhun metsästämisen kyttäysmenetelmällä mehiläispesien välittömässä läheisyydessä, mutta ei missään muualla. Näin metsästyksellä saadaan pois tuhoja aiheuttava yksilö, määrittelee Purhonen.

Itä-Päijänteen riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Jyrki Ilmonen kertoo, että karhuhavainnot ovat lisääntyneet huomattavasti viime kevääseen verrattuna.

LUE LISÄÄ VIIKON 22 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100