Poliisi aikoo kohdentaa ensi kesänä valvontaa kaksipyöräisiin kulkuneuvoihin. Taustalla on sekä kaksipyöräisten ajoneuvojen lukumäärän että onnettomuuksien määrän kasvu. Myös ajoneuvojen aiheuttama melu ja muu häiriö ovat tarkkailun alla.

– Poliisi saa ajoneuvojen melusta jatkuvasti ilmoituksia. Ne ovat tärkeitä, jotta osaamme kohdentaa valvonnan oikeaan paikkaan ja oikeaan aikaan. Rekisteritunnuksen ilmoittaminen helpottaa myös kohdentamista, kertoo vanhempi konstaapeli Teemu Keränen liikkuvan poliisin Jyväskylän yksiköstä.

– Niin sanottu kortteliralli sinällään on jo laissa kiellettyä. Poliisi seuraa tilannetta sivusta, ja jos tietyt samat ajoneuvot pyörivät jatkuvasti, niin asiaan puututaan. Revittelyyn ja kiihdyttelyyn puututaan myös, hän tarkentaa.

Mopojen ja moottoripyörien osalta poliisi seuraa tarkemmin pakoäänien melutasoa. Tätä varten poliisi on saanut käyttöönsä desibelimittareita.

LUE LISÄÄ VIIKON 21 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100