Joutsan seurakunta on suunnitellut uuden seurakuntakodin rakentamista. Vanhan kohtalona olisi purkaminen. Noin 900 neliömetrin uuden seurakuntakodin hinnaksi on arvioitu 2,4 miljoonaa euroa.
Julkinen keskustelu Joutsan ydinkeskustasta vapautuvien tai jo tyhjillään olevien tilojen ottamisesta seurakunnan käyttöön näyttää voimistuvan.
Joutsan kunnanjohtaja Harri Nissinen esittää, että seurakunta harkitsisi Keski-Suomen Osuuspankilta vapautuvia tiloja. Kirkkovaltuutettu Niilo Nieminen esitti puolestaan samaa viime viikolla kirkkovaltuustossa.
Osuuspankkien Kiinteistökeskuksen internet-sivujen mukaan kyseisten tilojen hintapyyntö on noin 350.000 euroa. Tilaa on kahdessa kerroksessa yhteensä 615 neliömetriä. Joutsan Seudun tietojen mukaan yhtiövastike on kuitenkin korkeahko, mikäli sitä verrataan uuteen rakennuskantaan.

LUE LISÄÄ VIIKON 20 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100