Kunnanjohtaja Harri Nissinen ja kehittämispäällikkö Eero Ahola uskovat kaupan, myös erikoiskaupan mahdollisuuksiin Joutsassa. Ydinkeskustan kehittämiseksi on olemassa useita elementtejä, ja niitä pitäisi nyt myös uskaltaa käyttää.
Kunnanjohtajan työhuoneesta on suora näköyhteys kauppatyömaalle. Välissä siintää täytetty Perttulanoja. Entinen ryteikkö, jonka päälle Länsitien ja kaupan uuden keskittymän yhdistävän Elämyspuiston piti syntyä.
Nissinen myöntää, että hulevesien johtamisesta aiheutuneet kustannukset yllättivät. Vielä suurempi yllätys kuitenkin oli kohu, joka kunnan toimista kauppahankkeen mahdollistamiseksi syntyi. Viimeisimmän käänteen aiheutti valtuusto, joka pyyhki rahat pois Elämyspuiston rakentamiselta.
– Jos puisto jää pois, on sillä arvaamattomat vaikutukset ”tälle puolelle”. Tai ei arvaamattomat, vaan se näivettää Länsitien, jos ihmisen eivät pääse kävelemään tänne, alleviivaa Nissinen.

Länsitien varren, eli kirkonseudun asemakaavan muutosehdotus on kansan kommentoitavana vielä tämän viikon perjantaihin saakka. Kaavan myötä muun muassa torin asema vahvistuu. Pelkkä kaava ei kuitenkaan riitä, vaan tarvitaan myös toimenpiteitä.
– Elementtejä Länsitieltä ei puutu. Tori ja kuntalaisten olohuone, eli kirjasto ovat ja pysyvät siellä. Liikenneturvallisuus ja ympäristö pitää saada kuntoon. Ne tuovat ryhdin ja järjestyksen, mitä ihmiset kuntakeskukselta odottavat, näkee Nissinen.
Uuden kauppakeskuksen myötä keskustaan on tulossa lisää tyhjiä toimitiloja. Keskeisiltä paikoilta jäävät tällä tietoa tyhjäksi Keski-Suomen Osuuspankin ja K-kaupan tilat. K-SOP on aloittanut jo omien tilojensa kaupustelun. K-kaupan tilat ovat puolestaan kansainvälisen sijoitusfirman käsissä.
Joka tapauksessa erikoiskaupan ja palveluyrittäjien kannattaa nyt pohtia sijoittumiskysymystään. Kehittämisjohtaja Eero Ahola pitää edelleen ideaa pienkauppakeskuksesta toteuttamiskelpoisena. Sellainen oli lähellä toteutumistaan jokunen vuosi takaperin entisen Spar-kaupan tiloihin.

LUE LISÄÄ VIIKON 20 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100