Joutsan Seudun nettikeskustelupalstalla on käyty vilkasta viestinvaihtoa Perttulanojan enkelistä. Kyseessä on 1950-luvulla kallioon tehty kaiverrus, jonka kohtalo on herättänyt huolta kansalaisissa.

Kyseinen kallio on nimittäin Perttulanojan putkitustöiden yhteydessä hautautunut maamassojen alle.

Alueella liikekeskusta urakoivan Insinöörityö Hentinen Oy:n projekti-insinööri Tuukka Hentisen mukaan naapuritalon asukas on kertonut kaiverruksen summittaisen sijainnin ja kaiverrus on todennäköisesti löydettävissä. Hentisen tietojen mukaan kaiverrus sijaitsee joko kunnan tontilla tai viereisen kerrostalon tontilla.

Joutsan Seudun arkistoista löytyi vuoden 1982 elokuulta kaksi lehtijuttua, joissa kerrottiin kaiverruksesta. Toimituksen tuolloin saamien tietojen mukaan kaiverruksen olisi tehnyt 1950-luvun alkupuolella eräs mies, joka oli vuosien jälkeen palannut kotiseudulleen.

LUE LISÄÄ VIIKON 17 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100