Joutsaan rakenteilla oleva uusi liikekeskus valmistuu lokakuun alussa. Rakennuksen runko on jo pystyssä ja ulkoseinäelementitkin osin paikoillaan. Liikekeskuksen peruskiven muuraustilaisuus pidettiin tiistaina.
Noin 5.500 neliömetrin liikekeskuksen rakennuttaa Kyösti ja Kari Kakkosen yhtiö Joensuun Kauppa ja Kone Oy. Vuokralaisiksi liikekeskukseen tulevat K-Supermarket, Tokmanni ja Keski-Suomen Osuuspankki. Kauppakeskuksen tontille tulee noin 160 pysäköintipaikkaa. Kyseessä on koko Joutsan historian suurin liikerakennushanke ja samalla kuluvan vuoden suurin liikerakennushanke Keski-Suomessa. Rakentamisen toteuttaa kvr-urakkana paikallinen Insinöörityö Hentinen Oy, jolle työmaa on yrityksen historian suurin.
– Kuluttajakäyttäytymistutkimukset osoittavat Joutsan vetovoimaisuuden ympäryskuntiin kuten Hartolaan ja Luhankaan nähden. Vahvan tulevan ja kehittyvän palvelutarjonnan johdosta uskon Joutsan kunnan kilpailuaseman vain paranevan. Runsaasti lisää ostovoimaa tälle alueelle tuo alati kasvava kesämökkiasutus, totesi Joensuun Kauppa ja Kone Oy:n toimitusjohtaja Kyösti Kakkonen peruskiven muuraustilaisuudessa.
Joutsan kunnanjohtaja Harri Nissinen katsoi, että kauppakeskuksella on erityisen suuri merkitys Joutsalle.
– Kauppakeskuksen rakentamista voidaan verrata Joutsan palvelurakenteen kehittämisessä lähinnä Joutsenlammen rakentamiseen vuosikymmeniä sitten. Hankkeen arvo tullaan näkemään vasta lähitulevaisuudessa merkittävänä palveluvarustuksen kehittäjänä, sanoi Nissinen.
Hankkeen urakoitsija Insinöörityö Hentinen Oy:n toimitusjohtaja Mikko Hentinen kiitteili kunnan johtoa ratkaisuista, joilla rakentamisen eteneminen varmistettiin. Hän viittasi päätöksiin teettää liikekeskuksen tontilla olleiden johtojen siirtotyöt sekä Perttulanojan putkitus Insinöörityö Hentisellä.

LUE LISÄÄ VIIKON 16 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100