Joutsan valtuusto piti jälleen yllä poliittisen kädenväännön kulttuuria kokoontuessaan viikko sitten.
Joutsan tulevaisuuden kannalta tärkein päätös liittyi kunnan vastaukseen valtion kuntauudistusselvityksestä. Äänin 10–16 valtuusto muutti kunnanhallituksen pohjaesitystä, jossa kuntajakoselvitystä haluttiin tehdä tarvittaessa myös Jyväskylän kanssa. Nyt Jyväskylä pyyhittiin pois vastauksesta, ja jatkossa selvitys tulee kyseeseen pelkästään maaseutumaisten kuntien kanssa. Näitä ovat Luhanka, Kangasniemi ja Toivakka.
Äänestykseen mentiin keskustapuolueen johdolla. Terttu Hentinen (kesk.) käytti ryhmäpuheenvuoron, jonka mukaan keskustan valtuustoryhmä vastustaa Joutsan mukanaoloa Jyväskylän selvitysalueessa. Tämä esitys lausunnoksi sai tukea eri puolilta, joskin esimerkiksi kokoomuksen Merja Saarela puolusti alkuperäistä esitystä.
– Selvitys ei tarkoita samaa kuin kuntaliitos. Selvityksen myötä tieto vaihtuu puolin ja toisin, silmien sulkeminen ei nyt ole järkevää, sanoi Saarela.

LUE LISÄÄ VIIKON 15 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100