Päiväkoti Röllissä tehdyssä sisäilmastokyselyssä sekä mikrobitutkimuksissa ei ole löydetty sisäilmaongelmaa. Röllissä tullaan kuitenkin tekemään todennäköisesti kesällä jo sovittuja korjaustoimia. Sisäilmatutkimuksista tiedotettiin viime viikolla päiväkodin työntekijöille ja lasten vanhemmille.
Röllissä on aiemmin epäilty sisäilmaongelmia, mutta nyt julkaistujen tietojen valossa niistä on päästy eroon. Joka tapauksessa Röllin kuntotutkimuksen laatineen Hannu Leisimon mielestä muun muassa selkeät vesivuotopaikat on korjattava mahdollisimman pian. Päiväkotiin on suunniteltu myös laajempaa peruskorjausta, mutta sen toteutuksesta ei ole tietoa.
Aiemmin kunnassa oli ajatuksena, että lähivuosina päiväkotia varten tehtäisiin kokonaan uusi rakennus lukion viereen. Tästä hankkeesta ollaan nyt kuitenkin luopumassa.
– Kustannusarvio uudesta päiväkodista on 1,9 miljoonaa euroa, mikä tietenkin yllätti suuruudellaan. Mielisin itse uutta päiväkotia, johon voisi keskittää Röllin ja ryhmiksien toiminnot, mutta hinta on kova, kertoo kunnanjohtaja Harri Nissinen.
Uuden päiväkodin rakentamisen vaihtoehtona on Röllin peruskorjaus, jonka hinnaksi on arvioitu noin 500.000 euroa.

LUE LISÄÄ VIIKON 14 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100