Kunta järjesti maanantai-iltana Joutsan lukiolla kuntalaisille tarkoitetun tilaisuuden kuntauudistuksesta. Suomen hallitus toteuttaa koko maan laajuisen uudistuksen kuntakentässä. Paikalle saapuneille esiteltiin Joutsan kunnanhallituksen muotoilema lausunto hallituksen rakennetyöryhmälle.
Sen keskeisin viesti oli, että Joutsa sanoo ei pakkoliitoksille. Pitäjä haluaa säilyä itsenäisenä kunta. Kuntajakoselvityksiin kuitenkin osallistutaan kahdella rintamalla, jotta kaikista toimintamalleista saataisiin irti maksimaalinen määrä tietoa.
Joutsa on valmis osallistumaan maaseutumaisen kuntien selvitykseen Toivakan, Kangasniemen ja Luhangan kanssa. Ministeriön käynnistämässä selvityksessä kunta on mukana Jyväskylän alueen kaavailluissa. Kunnanhallituksen lausunnon esittelivät hallituksen puheenjohtaja Pekka Huikko ja kunnanjohtaja Harri Nissinen.

Tilaisuuteen osallistui lähes 50 henkeä. Merkittävä osa heistä oli joko entisiä tai nykyisiä kunnallispoliitikkoja. Keskustelupuheenvuoroissa äänekkäimmät mielipiteet olivat lähes pelkästään lähtöisin tästä leiristä. Välillä tilaisuus muistutti eräänlaista minivaltuustoa, jossa pääsivät ääneen ne, joiden näkemys oli jäänyt paitsioon yhteistä kunnanhallituksen lausuntoa muotoiltaessa.

LUE LISÄÄ VIIKON 14 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100