Koulutoimenjohtaja Olli-Pekka Hakkaraisen oikeus- ja erottamisjupakka on saanut viimeisen sinetin. Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan Luhangan kunnanvaltuustolla ei ollut riittäviä perusteita irtisanoa Hakkarainen kesäkuussa 2009.
Näin KHO piti voimassa Hämeenlinnan hallinto-oikeuden marraskuussa 2010 asiasta antaman päätöksen. Hallinto-oikeuden päätöksestä valituksen teki Luhangan kunta.
Hakkarainen sai toukokuussa 2009 yksityiselämäänsä liittyvän tuomion Kajaanin käräjäoikeudesta. Tuomio ja koko rikosepäily tuli Luhangan kunnan virkamiehille ja poliitikoille täytetä yllätyksenä.
Luhangassa käynnistyi nopea erottamisprosessi. Kunnanhallitus erotti Hakkaraisen luokanopettajan tehtävistä ja valtuusto koulutoimenjohtajan tehtävistä.

Kunnanhallitus merkkasi korkeimman oikeuden päätöksen tiedokseen viime viikon maanantaina. Kunnanjohtaja Reijo Urtti kertoo, että asian valmistelu on alkanut. Valtuuston erottamispäätös on ainakin kumottava. Myös Olli-Pekka Hakkaraisen jatkosta on tehtävä päätös.
Hakkarainen sai palkkaa sivutoimisesta koulutoimenjohtajan tehtävästä aikanaan 350 euroa kuussa. Luokanopettajan virasta erottamisesta Hakkarainen ei valittanut, ja tämä päätös on siis lainvoimainen.

LUE LISÄÄ VIIKON 11 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100