Paikalliset päättäjät korostavat palvelujen merkitystä kuntalaisille kommenteissaan viime viikolla julkistetusta kuntauudistuksen selvityksestä. Selvityksessä esitetään, että Joutsa, Luhanka ja kuusi muuta kuntaa liitettäisiin Jyväskylään. Koko maassa kuntauudistuksella pyritään vähentämään kuntien määrä noin 70:een. Esimerkiksi Keski-Suomeen on suunniteltu jäävän neljä kuntaa.

Joutsan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Sari Järvinen (kesk.) painottaa palvelujen merkitystä.
– Ensiksi kunnassa on päätettävä, mitä peruspalveluja olemme valmiit kuntalaisillemme tuottamaan. Sitten on katsottava, millä resursseilla ne pystymme tuottamaan ja mitä se maksaa. Jos näyttää siltä, että verotuloilla emme pysty palveluita tuottamaan ja valtio ei tule kuntaamme vastaan, niin vaihtoehdot ovat kovin vähissä. Nykyinen suunta näyttää olevan Jyväskylä, mutta uskoisin heilläkin olevan mielipide siihen, haluavatko he kaikki kunnat "harteilleen", sanoo Järvinen.
Järvinen uskoo, että kuntalaisille tärkeintä ovat palvelut: se, että lääkäriin pääsee, vanhukset saavat hyvää ja turvallista hoivaa ja lapset voivat käydä peruskoulunsa Joutsassa.
– Uskoisin näiden palvelujen ohittavan hallinnolliset rajat, toteaa Järvinen.

LUE LISÄÄ VIIKON 7 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100