Havumäestä kotoisin oleva Elisa Pajunen on lupaava nuori ampumahiihtäjä. Osoituksena taidoistaan ja kunnostaan Pajunen otti toissa viikonloppuna Kontiolahdella nuorten SM-kisoissa 21-vuotiaiden naisten sarjan pronssia normaalimatkalla. Lukiopaikkakuntansa Kangasniemen Kalsketta edustava Pajunen oli ensimmäistä kertaa mukana ampumahiihdon SM-kisoissa ja pääsi heti mitalin makuun. Samojen kisojen yhteislähtökilpailussakin hän hiihti vielä neljänneksi.
– SM-pronssi oli itselleni täysi yllätys, kertoo Pajunen.
Kyseessä ei kuitenkaan ollut Pajusen ensimmäinen SM-mitali, sillä toissa kesänä hän oli Kalskeen ampumajuoksujoukkueessa voittamassa 19-vuotiaiden sarjan SM-viestipronssia. Tuolloin joukkueessa oli myös nykyisin Joutsan Pommia edustava Suvi Minkkinen.
Pajunen kokeili ampumahiihtoa ensimmäisen kerran 15-vuotiaana ja hankki 18 vuotta täytettyään oman aseen.
– Minulla on hiihtotaustaa ja ampumahiihto kolahti minulle heti, kun sitä kokeilin. Se on hyvin vaiherikas kilpailu ja ammunnalla on iso merkitys.

Ampumahiihtoharjoittelun onneksi Saarijärvelläkin on muutaman ampumataulun harjoittelupaikka.
– Tulevaisuutta katson kausi kerrallaan. Tässäkin lajissa kovin työ tehdään kesän harjoittelukaudella ja maatalousalalla kesä on kiireistä aikaa, pohtii Pajunen.

LUE LISÄÄ VIIKON 5 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100