Ongelmat Joutsan Lämpö Oy:n lämpölaitoksella Pertunmaantien varrella – ”Nokiperällä” – ovat jatkuneet. Lämpölaitoksen biokattilat ovat syösseet nyt ainakin parin viikon ajan runsaasti nokea lähiympäristöön.
– Joutsan biokattilat on tänään ajettu alas tarkastusta varten, erityisesti tarkastamme hiukkassuodattimet. Pyrimme siis selvittämään mahdollisen toimintahäiriön syyn tänään, ja ryhdymme korjaustoimenpiteisiin heti tarpeen vaatimalla tavalla, kommentoi Joutsan Lämpö Oy:n toimitusjohtajuutta hoitava Suur-Savon Sähkön Heikki Tirkkonen tiistaina.
Joutsan Seutu kertoi nokipäästöistä jo viikko takaperin. Tuolloin Suur-Savon Sähkön Jorma Venäläinen kertoi, että laitoksen kattiloista oli särkynyt tulenkestäviä valuja. Lisäksi ongelmia oli savukanavien ilmajaoissa. Ongelmat eivät kuitenkaan loppuneet.
Nokipäästöjä kyseinen lämpölaitos on päästänyt ilmaan takavuosina lukuisia kertoja. Noki laskeutuu yleensä naapurikiinteistöjen pihaan.

Toimitusjohtaja Heikki Tirkkonen vakuuttaa, että Joutsan Lämpö Oy:n kapasiteetti riittää, vaikka biokattilat reistailevat.
– Kaukolämmön tuotanto pystytään hoitamaan vara- ja huippulämpökeskuksilla myös pakkassään aikaan, hän sanoo.
Äskettäin kunnanjohtaja Harri Nissinen kertoi, että myös Joutsan uusi kauppakeskus liitettäneen kaukolämpöön ja että kapasiteettia on. Nissinen toimii Joutsan Lämmön hallituksessa.

LUE LISÄÄ VIIKON 5 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100