Kuntauudistusta valmistelevan työryhmän määräaika päättyy tammikuun lopussa ja esitys julkaistaan helmikuun alussa. Julkisuudessa esillä ollut Suomen uusi kuntakartta ei siis ole työryhmän esitys.

Työryhmän esitys esitellään ensin 18 aluetilaisuudessa helmi-maaliskuussa. Tämän jälkeen kunnat antavat viralliset lausuntonsa asiasta kevään aikana.

– Lausuntopyynnössä kunnanvaltuustoilta pyydetään muun muassa kannanottoa esitettyyn kuntarakenteeseen, vastaako se kunnan omaa näkemystä tai onko muita vielä parempia ehdotuksia, painotti hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen (kok.) Joutsan Seudulle.

Lausuntokierroksen jälkeen Suomen hallitus linjaa jatkon sekä eduskunnalle annettavan rakennelain sisällön.

– Työryhmän selvitys on vasta pohjaselvitys. Uusien kuntien muodostaminen edellyttää tarkempaa kuntajakoselvitystä kyseisten kuntien alueella ja valtuustojen päätöksiä. Päätökset uusista kunnista olisi tehtävä vuosien 2013 ja 2014 aikana, jolloin ne voisivat aloittaa 2015 alusta, selventää ministeri Virkkunen.

LUE LISÄÄ VIIKON 3 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100