”Haihattalut” Elämyspuiston rakentamiseksi Joutsan virastotalon taakse ja Perttulanojan päälle ehtivät kummeksuttaa jo useampaa kuntalaista. Uuden liikekeskushankkeen julkitulo lienee selventänyt nyt taustoja monelle.
Kunnanjohtaja Harri Nissinen kertoo, että yksi puistohankkeen taustatekijä on kunnan halu kehittää koko Joutsan ydinkeskustaa tasapainoisesti. Toisin sanoen Elämyspuisto yhdistää Länsitien liikekadun ja uuden liikekeskuksen tienoon yhdeksi kokonaisuudeksi.
– Elämyspuisto toteutetaan nyt 2012 samaan aikaan liikekeskushankkeen kanssa. Länsitien kehittäminen on investointiohjelman mukaisesti vuorossa 2013 ja 2014, Nissinen selventää.
Suunnittelutyö on ollut käynnissä jo hyvän aikaa. Mitä Elämyspuisto pitää sisällään?
– Alkuperäinen idea on ollut ja on edelleen, että puistosta tulee joutsalaisille paikka levähtää ja olla yhdessä. Lapset ja vanhukset on huomioitu erityisesti. Kulkuväylät ovat esteettömiä ja lapsille tulee esimerkiksi parkour-puisto, Nissinen paljastaa.
– Suunnitelmissa on myös grillauspaikka, jossa voi istua iltaa. Myös suurta tilataideteosta tai näkyvää maamerkkiä on ajateltu, hän jatkaa.

LUE LISÄÄ VIIKON 2 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100