Valtion laajakaistahanke on edennyt Luhangan kunnan osalta. Maakuntaliitto on valinnut Luhangassa toteuttajaksi Verkko-osuuskunta Kuuskaistan. Laajakaistaverkko rakennetaan valokuitutekniikalla.

Seuraavassa vaiheessa kunnat tekevät päätöksensä hankkeen rahoitukseen osallistumisesta sekä mahdollisista lainantakauksista. Tämän jälkeen operaattori jättää oman hankehakemuksensa viestintävirastolle.

Luhangan kunnanjohtajan Reijo Urtin mukaan kunta toimii asiassa niin ripeästi kuin mahdollista.

– Ainakaan kunnasta ei hankkeen eteneminen jää kiinni. Lähdemme hankkeessa heti alkuvuodesta liikkeelle. Pyrkimys on, että laajakaista saadaan rakennettua mahdollisimman monelle vakituiselle ja kesäasukkaalle, toteaa Reijo Urtti.

Mikäli hanke toteutuu, valtio tukee laajakaistaverkon rakentamista merkittävällä osuudella. Luhangan tapauksessa kunnan osuus kustannuksista on kahdeksan prosenttia ja valtion osuus peräti 58 prosenttia. Loput 34 prosenttia verkon rakennuskustannuksista kerää Kuuskaista liittymä- ja käyttömaksuina.

LUE LISÄÄ VIIKON 1 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100