Luhangan kunnanvaltuusto päätti torstaina reippaista vesi- ja viemärimaksujen korotuksista. Taustalla on vaatimus, jonka mukaan vesi- ja viemärilaitoksien on tultava toimiin omilla taksoillaan. Kunnallisveroilla laitoksien kuluja ei pitäisi kattaa.
Jatkossa puhdas vesi maksaa Luhangassa 1,15 euroa kuutiolta. Hintaan lätkäistiin kymmenen prosentin korotus. Tammijärven vesiosuuskunta saa vetensä edelleen tukkuhintaan 0,38 euroa kuutiolta.
Jäteveden korotus lähentelee puolestaan 50 prosenttia. Kun Luhangassa aiemmin pulitettiin 1,69 euroa kuutiolta, on uusi hinta 2,51 euroa. Luhangan jätevedet käsitellään jatkossa Joutsassa, joten jätevesimaksu pohjautuu naapuripitäjän laskutukseen. Vesiosuuskunnan tukkualennus poistettiin.

LUE LISÄÄ VIIKON 51 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100