Joutsan yhtenäiskoulun Pohvinrinteen alakoulun rakennuksessa on sisäilmaongelmia. Useiden lasten vanhemmilta on tullut yhteydenottoja, joissa he ovat kertoneet sellaisista oireista, mitkä viittaavat jonkin olevan vialla luokkien sisäilmassa. Yhteydenottoja asiasta on tullut kymmenkunta kappaletta ja tässä joukossa on myös yksi opettaja.
Torstaina ala-asteen sisäilmaongelmista pidettiin tiedotustilaisuus kunnan kiinteistöpäällikkö Esko Keskisen johdolla. Tilaisuudessa olleet vanhemmat olivat luonnollisesti hyvin huolissaan tilanteesta. Keskinen kertoo ymmärtävänsä tiukankin palautteen asiassa, sillä kyse on lasten terveydestä.
– Toukokuussa valmistunut kuntotutkimus antoi viitteitä, että rakenteissa on mikrobivaurioita. Mitään kovin näkyvää emme ole pystyneet löytämään, mutta kyse on höyrynsulun vaillinaisuudesta. Kun syntyy ilmayhteys esimerkiksi mikrobien vallassa olevan eristevillaan, lopputulos on huonontunut sisäilma, sanoo Keskinen.
Ongelmaviestien myötä sisäilmaa on pyritty parantamaan vuokraamalla kahteen luokkaan isot sisäilmapuhdistajat sekä tekemällä eräitä korjauksia. Tiedotustilaisuudessa vanhemmat vaativat kuntaa lisäämään puhdistajien määrää. Näin tulee tapahtumaan, sillä tekninen lautakunta hyväksyi sisäilmaongelmien riskien hallitsemiseen 70.000 euron määrärahan, josta osa kohdennetaan uusien puhdistajien vuokrakuluihin.

Koulun sisäilmaongelmat ratkeavat viimeistään 2013, kun päätetyt uudet koulurakennukset saadaan rakennetuksi ja käyttöön. Alakoulun käyttökieltoa ei olla esittämässä.
Rehtori Mika Sirkka on laskenut, että alakouluun tulisi sijoittaa kahdeksasta kymmeneen uutta sisäilmapuhdistajaa. Näin jokaisessa opetustilassa olisi oma puhdistajansa.

LUE LISÄÄ VIIKON 47 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100