Vanhusten tukiasuntojen urakat on jaettu Luhangassa. Urakkahintojen arvonlisäveroton yhteissumma on 683.600 euroa, mikä on hieman arvioitua enemmän.
Pää-, eli rakennusurakasta vastaa joutsalainen rakennusliike Insinöörityö Hentinen Oy. Hentisen tarjous oli 550.000 euroa. Rakennusurakasta Luhanka sai peräti neljä tarjousta. Kallein tarjous oli 894.000 euroa ja kaksi muuta sijoittuivat näiden välimaastoon.
LVI-urakka meni joutsalaiselle LVI-Asennus Kari Kivisaari Oy:lle. LVI-hommista Luhanka sai yhteensä kolme tarjousta. Kivisaaren hintalappu oli 86.000 euroa.
Sähköurakasta vastaa puolestaan jämsäläinen Sähkö-Äijät Oy, jonka tarjous oli 47.600 euroa. Sähkötöistä tuli kaksi tarjousta.
Tarjoukset käsitteli Luhangan kunnanhallitus kokouksessaan maanantaina. Valinnat tehtiin halvimman hinnan perusteella.

Tukiasunnot rakennetaan Luhangan vanhainkodin viereen. Asuntoja syntyy kahdeksan, jotka kaikki ovat kooltaan 27 neliömetriä. Lisäksi rakennuksessa on aula, varasto, toimisto ja pieni keittiö. Aulasta on kulkuyhteys vanhainkodille.
Hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 800.000 euron luokkaa. Asumisen rahoittamis- ja kehittämiskeskukselta (Ara), eli valtiolta Luhanka on jo aiemmin saanut lupauksen 279.650 euron tuesta sekä reilun puolen miljoonan euron korkotuesta. Lopullinen tukipäätös edellyttää vielä, että Ara hyväksyy rakentamisen tarjoukset omalta osaltaan.
Luhangan tekninen johtaja Matti Pälvimäki kertoo, että rakentaminen pyritään saamaan käyntiin vielä tämän vuoden puolella. Kohteen on arvioitu olevan valmis syksyllä 2012.

LUE LISÄÄ VIIKON 45 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100