Joutsenlammen hotellin lopettamisen suorat vaikutukset Joutsan seutukunnalle eivät ole niin dramaattisia, kuin julkisuudesta on saattanut kuvan saada. Lopettaminen saattaa avata myös uusia yrittämisen mahdollisuuksia.

– Huomattavasti suurempi vaikutus oli, kun hotellin ympärivuotinen toiminta loppui. Matkailuyritysten liikevaihto on nykyisin Joutsassa noin 5 miljoonaa euroa, eli reilut nelisen prosenttia yritysten yhteenlasketusta vuosittaisesta liikevaihdosta, painottaa Joutsan kehittämisjohtaja Eero Ahola.

Joutsan Seutu uutisoi viime viikolla, että Joutsenlammen hotellia ja ravintoloita pyörittänyt Restel vetäytyy. Joutsenlampi on avattu vuonna 1968. Vuodesta 2007 paikka on toiminut kesähotellina.

Lähellä sijaitsevalle ratakeskukselle haasteita on luvassa sen suhteen, minne yli 50-henkiset ryhmät majoitetaan. Ratayhtiön toimitusjohtaja Pertti Urria korostaa, että suurin asiakasryhmä ovat niin sanotut päiväkävijät, jotka eivät majoitusta tarvitse.

– Vaihtoehdoksi on tarjottu Hartolan Linnahotellia. Esimerkiksi moottoripyöräilijöille se ei välttämättä ole liian kaukana, kertoo Urria.

Lamminmäentilojen isäntä Juhani Kuitunen kertoo, että Joutsenlammen lopettaminen saattaa tuoda heille lisää majoittujia ja ruokailijoita. Yrityksessä aietaankin pohtia lähivuosien investoinnit uusiksi.

LUE LISÄÄ VIIKON 44 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100