Joutsan päivähoidossa on tekeillä joukko uudistuksia. Ensinnäkin kirkonkylälle perustetaan kokonaan uusi hoitopaikka, jonka nimeksi tulee Varala.
Varala sijoitetaan rivitaloasuntoon Joutsan Huttulantiellä. Hoitopaikkoja on kahdeksan. Lastenhoitajia tarvitaan kaksi.
– Taustalla on perhepäivähoitajien siirtyminen työaikalain piiriin, eli esimerkiksi yli- ja lisätyöt on tasattava kuuden viikon jaksoissa. Varalassa hoidetaan siis niitä lapsia, joiden oma perhepäivähoitaja on vapaalla, selventää Joutsan peruspalvelujohtaja Päivi Hakulinen.
Sivistyslautakunta on puolestaan vakinaistanut yhden ryhmäperhepäviähoitajan osa-aikaisen työsuhteen. Tähän syynä on yö- ja vuorohoidon tarpeen kasvu.
Perhepäivähoitajille olisi myös kysyntää, mutta rekrytointi ei ole tuottanut tulosta. Perhepäivähoidossa hoitaja hoitaa lapsikatraan kotonaan.

Päivähoidon kysyntä on kasvanut Joutsassa jo jonkun aikaa. Yhteensä päivähoidon piirissä on 150 lasta. Lapsia hoidetaan päiväkoti Röllissä, ryhmäperhepäiväkodeissa sekä perhepäivähoitajien toimesta.
Päivi Hakulisen arvio on, että nykyinen hoitotarpeen kasvuvauhti jatkunee vielä kaksi–kolme vuotta. Sen jälkeen edessä saattaa olla tasaisempi jakso.

LUE LISÄÄ VIIKON 36 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100