Joutsan Martat ry juhli sunnuntaina 90-vuotisjuhlaansa lukiolla. Juhlapuheen pitänyt valtakunnallisen Marttaliiton toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä totesi, että 90-vuotiaanakin Joutsan marttayhdistys on edelleen hyväntuulinen ja vireä yhdistys, jossa kokoonnutaan oppimaan uutta ja virkistytään sekä tavataan toisia.

– Nykyään Joutsan Martat on jäsenistöltään melko iäkästä, mutta on mukana nuoriakin. Meillä on koko järjestössä yhteinen, positiivinen haaste saada kotitalousneuvontajärjestömme toiminta myös nuoria kiinnostavaksi ja heille eväitä arjen hallintaan antavaksi, yhteiseksi toiminnaksi.

Myös Joutsan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Sari Järvinen korosti yhdistyksen merkitystä pienellä paikkakunnalla.
– Pienen maaseutumaisen kunnan rikkaus ovat erilaiset yhdistykset ja järjestöt sekä niissä toimivat aktiivit jäsenet. Järjestöt ovat myös keskeisiä julkisten toimijoiden, tiedotusvälineiden, aktiivisten kuntalaisten ja palvelujen käyttäjien yhteistyöverkostoja ja niiden luojia.

LUE LISÄÄ VIIKON 33 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100