Keski-Suomeen on myönnetty syksyn jahtia varten 4.011 hirvenpyyntilupaa. Lisäystä edelliseen vuoteen on 13 prosenttia. Jo viime vuonna metsästyspainetta lisättiin, mutta silti kanta pysyi lähes ennallaan.

Lupien lisääminen tähtää talvehtivan hirvikannan pienentämiseen. Riistapiirin riistanhoidonneuvoja Olli Kursula kertoo, että maakunnassa on jo monta vuotta yritetty siinä onnistumatta vähentää hirvien määrää. Tavoite on kolme eläintä tuhatta hehtaaria kohden.

– Paikka paikoin, kuten teillä päin, hirviä on turhan paljon. Ongelmana on, että yhdistysten sisällä on suuria vaihtelevuuksia hirvien määrässä. Jostakin syystä tietyillä alueilla halutaan pitää korkeaa hirvikantaa, kun taas toisin paikoin ollaan jo tavoitekannassa.

Itä-Päijänteen riistanhoitoyhdistyksen alue sai 341 kaatolupaa. Lupien määrä nousi 54, missä piilee peräti 19 prosentin nousu.

LUE LISÄÄ VIIKON 33 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100