Ikääntyvien määrä Luhangassa kasvaa, eikä nykyinen palvelurakenne pysty vastaamaan heidän tarpeisiinsa. Luhangan hieman yli 800 asukkaasta noin 37 prosenttia on yli 65-vuotiaita.

Luhangan ratkaisu ongelmaan on rakentaa lisää. Kahdeksan huoneistoa sisältävän 388 neliön palvelutalon suunnitelmat ovat jo varsin pitkällä. Parhaimmassa tapauksessa hankkeen kilpailutus järjestetään jo syyskuussa. Silloin itse rakentaminen voisi käynnistyä jo loka-marraskuun aikana.

Kohderyhmänä ovat vanhukset, jotka eivät tarvitse ympärivuorokautista hoivaa. Palvelutalo rakennetaan Luhangan nykyisen vanhainkodin kylkeen. Asunnot ovat esteettömiksi suunniteltuja pieniä yksiöitä.Kunta tarjoaa näin iäkkäille ja huonokuntoisille luhankalaisille turvalliseen ja esteettömän asumisen vaihtoehdon palvelujen läheltä.

LUE LISÄÄ VIIKON 32 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100